НОВИНИ

Захариева: Изказването на Дачич беше емоционално и непремерено

Емоционално и непремерено беше изказването на външния министър на Сърбия Ивица Дачич. Това заяви външният ни министър Екатерина Захариева преди началото на Националното събрание на ГЕРБ.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:02, 07.07.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
захариева изказването дачич беше емоционално непремерено
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Мисля, че трябва да се гледа какво точно е казал българският премиер преди да се реагира емоционално, но за съжаление, на Балканите като че ли има повече емоция в политиката, която според мен е излишна. Не бива така да се говори за съседна, приятелска държава, още повече от министър към премиер, още повече тогава когато изказването на българския премиер е било политически и юридическо коректно. Европейският съюз не признава държави, държави се признават от държави.

Външният министър заяви, че на утрешната си среща с Дачич ще бъде повторена позицията на България, че в политиката трябва да има по-малко емоции. Ще бъде отправен и призи към сръбския външен министър да се запознае точно с думите на премиера.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: България е една от държавите, които най-силно подкрепят европейската перспектива на Западните Балкани. Надявам се, че изказването на Дачич няма да влоши отношенията ни.

Като суверенна държава България е решила да признае Косова преди години и това досега по никакъв начин досега не се е отразило на двустранните ни отношения, подчерта още министър Захариева.

В заключение тя каза, че би било добре Ивица Дачич публично да се извини, но поясни, че това е личен акт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивен трафик на границите с Турция, Сърбия и Румъния
Интензивен трафик на границите с Турция, Сърбия и Румъния
Освободиха Цветан Цветанов от всички постове в ГЕРБ
Освободиха Цветан Цветанов от всички постове в ГЕРБ