Няма данни за увеличение на бежанската вълна след нанесените удари в Сирия. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред БНТ.

Съединените щати, Великобритания и Франция бомбардираха тази нощ цели, свързани с химическите оръжия на Сирия.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Не мисля, че това е началото на война, бяха премерени и координирани действията, избегнаха се всякакви жертви, целта беше да се предотврати бъдещето използване на химически оръжие, ракетите бяха насочени към бази, където има производство на такова. Миналата година също имаше химическа атака с над 100 жертви, тогава отново от САЩ имаше въздушни удари. Премиерът събра всички отговорни институции, няма непосредствена опасност от бежанска вълна, няма опасност за българските ни граждани в Сирия, както няма и щети по дипломатическата ни мисия там.
Германия, САЩ, Франция и Великобритания се събират утре за Сирия

Германия, САЩ, Франция и Великобритания се събират утре за Сирия

Преговорите между САЩ, Франция, Великобритания и ФРГ за Сирия ще се проведат на 15 април в Лондон. Това заяви германският външен министър Хайко Маас в...

Столтенберг: Всички страни от НАТО подкрепиха ракетните удари в Сирия

Столтенберг: Всички страни от НАТО подкрепиха ракетните удари в Сирия

НАТО и ЕС подкрепиха ударите на САЩ, Великобритания и Франция. Същевременно от Брюксел призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Сирия.