НОВИНИ

Захариева: От началото на годината от Турция има около 4 искания за екстрадиция

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева съобщи пред журналисти, че от началото на годината от Турция са постъпили около 4 искания за екстрадиция и по всички се е произнесъл компетентният съд.

bnt avatar logo
от БТА
13:32, 01.08.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
захариева началото годината турция около искания екстрадиция

Захариева уточни, че по едно от предишните исканията има съвпадение само с малкото име Абдула, като в края на март Софийският апелативен съд е отказал екстрадицията му. Министърът направи този коментар в рамките на съвместното заседание на правителствата на България и Гърция в резиденция "Бояна".

От 28 юни досега няма постъпило ново искане на Турция за екстрадиция, на който и да е неин гражданин, допълни министърът.

По-рано БТА съобщи, че турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу е заявил, че Турция ще изпрати делегация в България, за да изиска екстрадиция на лице, заподозряно във връзки с терористичната организация Фето на Фетхуллах Гюлен, обвиняван за ръководител на осуетения опит за преврат.

Според властите турски гражданин на име Абдула, тясно свързан със структурите на Гюлен, е избягал в България и се намира тук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменени полети заради стачка на пилоти
Отменени полети заради стачка на пилоти
БНТ обявява конкурс за кореспондент в Брюксел
БНТ обявява конкурс за кореспондент в Брюксел