НОВИНИ

Законите за хората с увреждания и за личната помощ - на второ четене в НС

Законите за хората с увреждания и за личната помощ влязоха за окончателно гласуване в пленарната зала.Вижте прякото включване на Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:25, 05.12.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Гласуването в пленарната зала минава в присъствието на представители на протестиращите майки на деца с увреждания. Окончателното приемане на тестовете зависи дали ще бъде вдигнат палатковия лагер пред парламента.

Депутатите вече гласуваха да бъде въведена индивидуално оценка на потребностите на хората с увреждания след оставката на Валери Симеонов като вицепремиер. Те се върнаха на варианта, в който вицепремиер ще оглавява Националния съвет за хората с увреждания.

Разрази се и спор в пленарната зала по отношение на хората с увреждания в различните предприятия. Валери Симеонов се обяви против такава квота и заяви, че държавата по този начин се превръща в мащеха за бизнеса и това е "лицемерна защита за хора с увреждания".

Преди дни след среща с премиера Борисов стана ясно, че част от текстовете в законите ще бъдат коригирани и заради опасенията на майките, че догодина много хора, които се нуждаят, ще останат без лична помощ заради недостиг на средства. Така тези средства ще бъдат прехвърлени към бюджета на социалното министерство от централния бюджет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре връщат Баневи в България
Утре връщат Баневи в България
Според ​56% от българите по-ниска цена на тока ще спре замърсяването на въздуха
Според ​56% от българите по-ниска цена на тока ще спре замърсяването на въздуха