Законите за хората с увреждания и за личната помощ влязоха за окончателно гласуване в пленарната зала.

Вижте прякото включване на Надежда Василева.

Гласуването в пленарната зала минава в присъствието на представители на протестиращите майки на деца с увреждания. Окончателното приемане на тестовете зависи дали ще бъде вдигнат палатковия лагер пред парламента.

Депутатите вече гласуваха да бъде въведена индивидуално оценка на потребностите на хората с увреждания след оставката на Валери Симеонов като вицепремиер. Те се върнаха на варианта, в който вицепремиер ще оглавява Националния съвет за хората с увреждания.

Разрази се и спор в пленарната зала по отношение на хората с увреждания в различните предприятия. Валери Симеонов се обяви против такава квота и заяви, че държавата по този начин се превръща в мащеха за бизнеса и това е "лицемерна защита за хора с увреждания".

Преди дни след среща с премиера Борисов стана ясно, че част от текстовете в законите ще бъдат коригирани и заради опасенията на майките, че догодина много хора, които се нуждаят, ще останат без лична помощ заради недостиг на средства. Така тези средства ще бъдат прехвърлени към бюджета на социалното министерство от централния бюджет.

Бисер Петков: Очаквам двата законопроекта да бъдат приети без изненади

Бисер Петков: Очаквам двата законопроекта да бъдат приети без изненади

Очаквам двата законопроекта за хората с увреждания да бъдат приети в пленарна зала без изненади - това заяви в сутрешния блок на БНТ социалният минист...