НОВИНИ

Законопроектът за горивата скара "Обединени патриоти"

Законопроектът за горивата скара и коалиционните партньори от Обединените патриоти, след като изправи едни срещу други малките и големите търговци в бранша. Малко преди окончателното приемане на промените, вицепремиерът Валери Симеонов застана зад дребните дистрибутори на горива и нарече законопроекта, внесен от депутата от ВМРО Емил Димитров - лобистки. Димитров се защити с думите, че зад него стои правителството.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:05, 09.07.2018
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

След среща с вицепремиера Валери Симеонов дистрибуторите на горива обявиха - ще продължат с протестите си и следващата им стъпка е да запалят камионите си, ако бъде окончателно приет новият закон за горивата, който ги приравнява като изисквания с големите компании в бранша.

Ангел Деспотов, дистрибутор: След може би тази седмица четвъртък или петък ще бъдат потвърдени смъртните ни присъди на фирмите в Народното събрание.
Родителите ни са на по 200 лева пенсии, кредити имаме, тези автомобили няма кой да ги купи, имаме кредити, драскаме им кибрита, палиме ги на пътя и това е.

Вицепремиерът Симеонов застана зад дребния бизнес и категорично се разграничи от вносителя на текста Емил Димитров, също от Обединените патриоти.

Валери Симеонов: Законопроектът е лобистки, внесен е и е подготвен точно от големите вериги, които поддържам току-що направеното изказване, че крадат като за последно, защото аз пътувам много често нощно време и няма голяма бензиностанция от верига, която да не спре да работи между 12 без 15 и 12 и започва едно нагласяне на софтуера, какво от днешните продажби ще дадем на НАП и какво ще скрием.

Няколко часа по-късно вносителят Емил Димитров отговори.

Емил Димитров: Това е законопроект държавата, на министерството на икономиката, ето ги всичките подписи.
Емил Димитров: Министърът на икономиката и 15 ведомства, между които финансите, НАП и митници са лобисти за това в държавата да влязат повече приходи.

Емил Димитров: Искам да ви покажа рейса на тези хора, които дойдоха да стачкуват срещу мен - ето ги - номера на рейса, бургаски. Междудругото има и снимки как отиват до един бус и получават пари от него.

Взаимните нападки между Валери Симеонов и Емил Димитров не са разцепление в коалицията Обединени патриоти, коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Красимир Каракачанов: Разцепление едва ли, но това определено са много, как да кажа неприятни случки. Истината е, че и аз много често съм бил недоволен от неговите действия, поведение или приказки, но никога не съм си позволил, моето недоволство, да го изразявам пред медиите.Когато съм имал да казвам нещо, съм го казвал на тези коалиционни съвети или на срещи на четири очи. Така, че това е начинът.

С позиция излязоха и големите търговци на горива. Те са "остро възмутени от манипулативните твърдения и откровените лъжи," че не се отчитат пред НАП. Настояват Валери Симеонов да сезира компетентните органи, ако има данни за неправомерни действия от страна на големите бензиностанции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган
Президентът Радев присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган
Мъжът, отровен с Новичок в Еймсбъри, остава в критично състояние
Мъжът, отровен с "Новичок" в Еймсбъри, остава в критично състояние