НОВИНИ

Законови проблеми с легитимността на кмета на столичния район "Младост"?

Има законови проблеми с легитимността на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева. Това обяви председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Той поясни, че в законоустановения срок не е подадено заявление в Търговския регистър към "Агенцията по вписвания" за това, че Десислава Иванчева е развивала търговска дейност и че е започнала процедура по прехвърляне на дружеството на друг собственик.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
19:17, 22.12.2016
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

Заявление за развиване на търговска дейност и за прехвърлянето ѝ не било подадено в срок от Десислава Иванчева нито в Агенцията по вписванията, нито в Общинската избирателна комисия. Такова не получил и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Елен Герджиков - председател на СОС: Мога да кажа със сигурност, че в законово установения срок, който е 14 декември аз не съм получавал такова заявление. Доколкото разбрах едва вчера... не съм гледал днес документацията от вчерашната поща. Но едва вчера с куриер съм я получил.

Елен Герджиков представи документ от Агенцията по вписванията, според който няма данни за прехвърляне на собственост на 22 ноември, за когато Иванчева твърди че то е направено в Нотариалната камара.

Елен Герджиков: Най-вероятно става въпрос за фалшификация и за опит за заблуждаване на Агенцията по вписвания, че тогава е направен договора за прехвърляне. Реално такъв договор е направен днес на 22 декември 2016 година.

И както пише Агнецията по вписвания т.е. е на лице несъответствие в данните между предоставения документ и информацията в нотариалната камара.

Десислава Иванчева нарече абсолютна лъжа твърденията, че не е извършила необходимите действия, за да прекрати дейността си, извършвана в частна фирма.

Десислава Иванчева - кмет на район "Младост": На 22.11. съм си прехвърлила фирми и на 24.11. съм прекратила всякакви трудови взаимоотношения и т.н.

Разминаването в датите Иванчева обясни така.

Десислава Иванчева: Просто техническа грешка в нотариуса или секретарката на нотариуса. Трябва да звънна, да отида да проверя, защото така аз не мога да говоря наизуст. Но техническата грешка е във въпросния нотариус или секретарката на нотариуса.

Иванчева каза още, че многократно се е опитвала да подаде документите чрез посредник, но опитите се оказвали неуспешни.

Десислава Иванчева: Документът за Елен Герджиков си е пристигнал, но в деловодството когато майка ми е ходила да ги подаде, не са искали да вземат документа, защото ОИК ги нямало не заседавали, били на втория етаж. Тя е ходила и на втория етаж. Търсила ги е. В някаква стая на втория етаж в дясно се падала. И после аз отделно ходих и накрая го направихме комбинирано - папка до Елен Герджиков с копие до ОИК.

По-късно в отворено писмо до медиите кметът на столичния район "Младост" заяви, че очаква извинение от Елен Герджиков и ГЕРБ и че в противен случай, ще е принудена да защити доброто си име и в съда. Общинската избирателна комисия има един месец, за да реши казуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швед достигна до Южния полюс на инвалидна количка
Швед достигна до Южния полюс на инвалидна количка
Поставяме ли българското председателство на Съвета на ЕС в риск?
Поставяме ли българското председателство на Съвета на ЕС в риск?