НОВИНИ

Законът за антитероризма – най-важните задачи според ген. Василев

Ген. Васил Василев, бивш директор на Националната полиция, коментира в "Още от деня" одобрения на от правителството проект за закон за противодействие на тероризма.

bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 06.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

"Все още сме в сферата на гадаене какво представлява този закон, защото не е влязъл в комисия на Народното събрание", каза той. Подчерта, че е привърженик на такъв закон, защото нормативно трябва да бъде обвързан, да се вмени на службите, на обществото какво трябва да се прави срещу тази болест тероризма, която няма да спре нито утре, нито след една седмица, това ще е един много дълъг процес, мъчителен за хората и изпълнен с много кръв.

Ген. Василев беше категоричен, че този закон трябва да бъде приет и трябва да се започне първо с обучение на населението в подходяща форма, хората трябва да знаят как да реагират, на какво да обръщат внимание, какво да правят в метро, училища, молове. Препоръча на финансовото разузнаване да се дадат страхотни правомощия да следи потоците пари - къде отиват, какво се финансира. Третата най-важна работа е службите да започнат да създават мощна, много умна, много можеща, много веща агентура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АБВ няма претенции за датата за изборите, стига да са ясни кандидатите
АБВ няма претенции за датата за изборите, стига да са ясни кандидатите
Национално сдружение на кметове на кметства учредиха в Карлово
Национално сдружение на кметове на кметства учредиха в Карлово