НОВИНИ

Законът за социалните услуги влиза на първо четене в НС

Депутатите гласуват отлагането на Закона за социалните услуги с 6 месеца. В сряда ресорната комисия одобри предложението след поредица от протести.

bnt avatar logo
от БНТ
06:42, 20.12.2019 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Противниците на нормативния акт изразяват опасения, че той не защитава правата на родителите. Защитниците от своя страна настояват, че законът облекчава достъпа до социални услуги като променя начина на предоставянето им.

Социалният министър Деница Сачева призна, че за да се намали напрежението, има нужда от повече обяснения. И предупреди, че забавянето ще остави уязвими хора без социална подкрепа. Днес тя ще се срещне с протестиращи срещу закона.

Деница Сачева, министър на труда и социалната политика: Законът за социалните услуги има за цел да подобри качеството на социалните услуги, да направи така, че работещите в социалната сфера да имат стандарти за работа, да имат възможности за социално развитие, възможности за по-добро възнаграждение. Законът цели да направим така, че по места, където няма социални услуги, а има нуждаещи се, да могат да ги получат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп поиска процесът по импийчмънт да започне незабавно
Тръмп поиска процесът по импийчмънт да започне незабавно
В Перник въвеждат по-строг режим на водата от днес
В Перник въвеждат по-строг режим на водата от днес