НОВИНИ

Кампания "Спри, детето запази!" с инициатива в седмицата на мобилността

Кампанията "Спри, детето запази!" продължава да напомня за спазване на правилата за движение по пътищата и в седмицата на мобилността. В рамките на кампанията, малки и големи измериха сили в деня на отворените врати на столичния автопарк "Малашевци" във връзка с утрешния Европейски ден без загинали по пътя - 21-ви септември.

bnt avatar logo
от Ангелина Грозева
23:30, 20.09.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

За днешната инициатива за състезания и беседи e изготвена учебна площадка. Тя има символика - голямото слънце блести със знака "стоп на войната по пътищата", а камбанките по трасето прозвънтяват за внимание от страна на всички участници в движението. Интересният акцент е идеята на Столичен автотранспорт за демонстрация на уменията на жените - шофьори.

Жоржета Янкова- автобусен шофьор- АП "Малашевци" "Нашата роля в днешното събитие ще бъде да покажем както мъжете, така и ние жените, че можем да бъдем на ниво с тях.
Ани Гинчева- автобусен шофьор- АП "Малашевци" "Тъй като сме жени, сме малко по-толерантни на пътя."

Централно участие в инициативата имаха и най-малките бъдещи шофьори, които учат правилата чрез игри и забавления и изграждат себе си като отговорни лица на пътя.

Слав Монов- изпълнителен директор на Столичен автотранспорт: "Когато децата още от ранна детска възраст, се научат на правилата за движение, те ги спазват винаги."

Симеон Симов- секретар на Съвета по безопасност за движението на децата към Столична Община: "Малките деца са в една благородна надпревара с по-възрастните, които са на годините на тeхните родители- да видим кой от тях по-добре спазва правилата на движение."

Нека спазваме правилата за движение по пътища и като пешеходци, и като шофьори. Казваме "Спри, детето запази", защото заедно можем да предотвратим пътните произшествия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 73 години ни напусна нашият колега Георги Петков
На 73 години ни напусна нашият колега Георги Петков
В Александровска болница спасиха от ослепяване дете с тежка травма
В Александровска болница спасиха от ослепяване дете с тежка травма