Единственият банков клон в кюстендилската община Кочериново ще спре работа след месец. За да теглят пари възрастните хора ще са принудени да пътуват до съседни общини - Рила или Благоевград. Жителите на Кочериново са събрали подписка, в която са се включили 800 души. От кметството казаха, че търсят решение на проблема.

Кочериново

В община Кочерново живеят предимно възрастни хора. Те се притесняват, че ще няма да могат да теглят пенсиите си от банкомат или ще трябва да търсят превоз до съседните населени места.

"Това ще е пълен кошмар, пенсионерите няма да има от къде да си взимат пенсиите. Е там е пощата, пред нея ще има 300 човека на опашка."

"Ще ни струва много повече с тези малки пенсии, да отиваш до Благоевград, едно отиване ти отнема по 5 лв."

От кметството в Кочерново казаха, че след закриването на банковия клон трудности ще имат и учебните заведения и общинските структури, тъй като и техните сметки са в единствения офис. Затова се водят преговори с други банки.

Калин Везенков- председател на ОбС- Кочериново:„Общината смятам, че ще намери начин да излезе от това трудно положение, но ще доведе до изключително затруднение на жителите на община Кочериново. Най-малко ще трябва да отидат до пенсионното, за да предоговорят начина на получаване, за да могат да получават пенсиите в пощата.”

Подписката на местните жители е изпратена до ръководство на банката, с искане да не се закрива офисът ѝ в общината.