Тази вечер се закрива Международния фестивал "Софийски музикални седмици".

Вижте повече в прякото включване на Цанка Николова от зала „България“:

Добър вечер. Непосредствено преди заключителния концерт тук в зала "България" бяха връчени и почетни грамоти по повод 50-та годишнина от създаването на фестивала. Българската национална телевизия получи плакет като партньор на събитието, предаването „Култура.БГ“ също бе сред отличените. Иначе - програмата тази година беше изключително разнообразна и интересна, подобаваща за юбилей. Пред българската публика бяха представени най-значимите световни и български музикални творби. Междувременно заедно с концертите, част от програмата на фестивала бяха и редица годишнини.

Момчил Георгиев артистичен директор на Софийски музикални седмици: 50 години са дълъг период. Фестивалът имаше своите върхове и спадове. В момента той е стабилизиран, като репертоар като програмиране, донякъде и финансово, но финансите винаги не достигат, така че ще се стремим към по-добри издания.

Фестивалът "Софийски музикални седмици" е посветен на 140-та годишнина от обявяването на София за столица на България. Той е част и от календара на културните събития на Столична община. Началото му беше на 23-ти май и продължи повече от месец.