НОВИНИ

Закъсали тирове край Шумен

Затворени и труднопроходими пътища в Шуменска област тормозят шофьорите. От снощи на паркинг до главния път Шумен - София са спрени тирове. Продължава почистването на пътищата в региона, но снощният сняг и вятър създават проблеми на почистващите фирми.

bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 11.01.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Тежкотоварните автомобили отново са спрени по всички направления в региона. Шофьорите са в постоянна връзка с шефовете, но вече са изнервени от постоянното чакане.

Шофьор: От Варна за София бях тръгнал, не е изчистено. В Нови пазар беше на асфалт. От там-нататък е ей така. Как може Нови пазар да е на асфалт, тука да е така…Тука нито сол, нито нищо. Министърката казва, че пътищата са отворени, де факто не са отворени. За товарните автомобили са затворени.

От снощи наличната техника е по пътищата, но преспите отново са големи и трудно се пробиват. Бедстващи хора няма, но изоставени автомобили не липсват. Почистващите машини ги заобикалят, защото собствениците им още на си ги прибрали. Тази нощ от студа се е спукала и шахта на централен шуменски булевард, мястото е обозначено, но въпреки това шофьорите да са внимателни. Заедно с почистващата техника до изолираните села достигат и лекарства за нуждаещите се.

Красимир Косев, специалист Гражданска защита в община Шумен: Кметът на село Велино ме помоли като отивам към Велино за една жена, която е болна да взема лекарства.

Молбата на местните власти е да не се пътува, за да бъдат почистени и разширени пътищата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студът в Европа взе 60 жертви
Студът в Европа взе 60 жертви
Състояние на тротоари на ключови места в София - част 2
Състояние на тротоари на ключови места в София - част 2