Пътниците на трите основни летища в Лондон днес бяха изправени пред закъснения заради протест на летище "Сити" и технически проблем в Бритиш еъруейз (British Airways) при регистрацията за полет, предаде Ройтерс.

Протестиращи "окупираха" пистата на летище "Лондон Сити", съобщи Скай нюз. По данни на медиите активистите са от движението Плейн стюпид, противопоставящо се на разрастването в авиационната индустрия, според медийната информация. Летището информира в Туитър, че всички полети са нарушени. "Полицията е на място в момента", посочва аерогарата.

Бритиш еъруейз съобщи, че регистрацията на клиентите на "Хийтроу" и "Гетуик", двете най-големи лондонски летища, отнема повече от обичайното време и призова хората да се чекират онлайн. Вчера британската авиокомпанията съобщи за проблем в компютърната си система, довел до забавяния на няколко летища в САЩ. Екипи от специалисти работят за решаване на проблема.

Пътници на летищата в Сан Франциско, Вашингтон (окръг Колумбия) и Атланта написаха в социалните мрежи, че са чакали с часове на опашка за чекиране за полет.