НОВИНИ

12-часов маратон с българска музика в зала "България"

С 12-часов маратон с българска музика беше отбелязaн Трети март в зала „България“. Честването на 139-ата годишнина от Освобождението на България започна в 10 часа. Изпълнителите бяха толкова много, че концертите се провеждаха в две зали – Голямата и Камерната.

БНТ2-София
от БНТ2-София Светлозара Лазарова
11:20, 03.03.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Красиви класически и съвременни творби изпълниха музиканти на Камерната и Голямата сцена в Софийската филхармония. Посетителите дойдоха, за да чуят както утвърдени имена, така и млади таланти от Националната музикална академия.

Зорница Кисинска - Националана филхармония
"Чудесно е, че всички тези деца дойдоха със страшен ентусиазъм. Опитахме да съкратим програмата, но те всички искаха да се изявят и то с българска музика, затова просто цялата Камерна зала е на тяхно разположение."

Оказва се, че изпълненията на младите музиканти освен, че не отстъпват по нищо от тези на вече утвърдените имена, но заради тях днес в залата дойдоха много млади хора.

Кубрат - 18-годишен
"Дойдохме да чуем нашия приятел, пък и нали си заслужава, защото можеш да изслушаш всичко, след като си си купил билет."
Мартина - 18-годишна
"Дойдохме,за да подкрепим приятел. Аз всъщност нямах идея какво ще се свири, обаче останах много приятно изненадана от програмата и много се радвам, че дойдох."
Даниел Иванов
"Миналата година бях за първи път, изключително много ми хареса. Тази година отново с приятели съм тук, за да послушаме."
Зорница Кисинска - Националана филхармония
"Просто младите се отварят към музиката, после тя се отваря към тях и най-вече Софийска филхармония се отваря към млада публика."

Така днешният 12-часов музикален маратон на сцената в зала "България" успя не само даде на младите изпълнители възможност за изява, но и да направи българската духова и класическа музика достъпна за всички поколения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опознай историята ни, за да я обикнеш
Опознай историята ни, за да я обикнеш
ЕС призова президента на Македония да приеме кабинет на социалдемократите
ЕС призова президента на Македония да приеме кабинет на социалдемократите