НОВИНИ

Заловиха 19-годишния заподозрян за убийството в Кюстендил

Полицията залови 19-годишния, криминално проявен, който е сочен за извършил на убийството при масовото сбиване в Кюстендил, при което загина един човек.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
06:45, 18.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

19-годишният Ангел Иванов е задържан тази нощ. Според неофициална информация, той е дошъл в сградата на полицията в Кюстендил заедно с майка си и се е предал. Дали това е така обаче, очаква се по-късно да се разбере от брифинга на шефа на ОД на МВР-Кюстендил.

Малко след 7:00 часа хора от града отново се събраха на протест пред полицията. Те настояват за ред и фамилията на Гольовците да не тормози повече града. Семейството е известно повече от 20 години, че тормози хората както в ромския квартал, така и хората в града. Те са свързани и с едно черешово убийство от 2009 г., когато беше убит един от охранителите на черешов масив.

;

Инцидентът вчера стана малко след 7:00 часа пред нощно заведение. Масовият бой е между група роми и българи. Според една от версиите, загиналият 35-годишен мъж, не е бил част от двете компании, а се е опитал да ги разтърве.

Ранените са откарани в местната болница, двама са транспортирани до "Пирогов". Задържани са осем лица, сред които има и криминално проявени, съобщи прокуратурата. 100 служители на Жандармерията от София са командировани в Кюстендил. Днес предстои втори мирен протест на граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп е готов да наложи първото вето в мандата си
Доналд Тръмп е готов да наложи първото вето в мандата си
Кой ще управлява Испания след 28 април? - прогнози за предсрочните избори
Кой ще управлява Испания след 28 април? - прогнози за предсрочните избори