При операция на ГД "Национална полиция" е заловен 28-годишен мъж, представял се за митничар. Акцията е извършена под надзора на Софийската районна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР. При съвместно разследване на служители на "Икономическа полиция" и "Разследване" - ГДНП, със съдействие на техни колеги от ГДБОП, е установен 28-годишен мъж, който системно се е представял за митнически служител, като носил униформа с отличителни знаци на Агенция "Митници".

На този етап е изяснено, че от месец юни тази година до момента е инсценирал митнически проверки в различни търговски обекти на територията на София, Пловдив и Пазарджик, с цел лично облагодетелстване.

В хода на работата са извършени процесуално - следствени действия на два адреса в столицата и ползван от мъжа автомобил. Намерени и иззети са документи и снимков материал, доказващи незаконната му дейност.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение "подписка". Работата на разследващите продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.