Двама известни автокрадци са арестувани, докато крадяли поредна кола в квартал "Лагера" в София. Чавдар Омайски и Димитър Горнобански са издирвани от три месеца за множество кражби на автомобили. Срещу всеки от тях има по над 10 висящи дела. Камерата на БНТ засне криминалнопроявените на мястото на престъплението.

Двамата бандити са били заловени, когато са се опитвали да откраднат поредния автомобил в квартал Лагера в София. Разследването на полицията е установило, че и двамата имат над 20 години опит в кражбите.

Георги Костов, главен комисар МВР
"Повече от три месеца колегите са работили по лицата. Те са изключително конспиративни, стари крадци на коли, хора, които водят изключително затворен начин на живот, затова и така проведената реализация, да бъдат задържани в момент на извършване на кражба прави труда им изключително значим, за което следва да получат поздравления колегите. Имат разнообразна престъпна дейност, но основната им такава е противозаконно отнемане на автомобили."

Акцията е проведена под ръководството на директора на "Национална полиция" Христо Терзийски и зам. директора на Столична дирекция на вътрешните работи Борислав Борисов.