След четири дни издирване пловдивската полиция залови избягалия от затвора опасен престъпник. Тома Ендрев беше заловен в апартамент в квартал „Кършияка". При задържането мъжът не е оказал съпротива. 32-годишният Ендрев излежава 18-годишна присъда за жестоко убийство, извършено през 2003 година. В досието си той има и редица престъпления.

Тази сутрин униформените влизат в жилището на 12-я етаж на улица „Хан Телериг". През последните 4 дни избягалият затворник се е укривал в този апартамент. По непотвърдена информация той е бил при негов стар приятел.

До ареста се стига след поредица от оперативни дейности на криминалистите през последните дни. Проверени са сигнали на граждани, разпитани са и близките на затворника. Живеещи в блока разказаха, че в апартамента на 12-я етаж от един месец под наем живеели момче и момиче. А в последно време на етажа било много шумно.

"Предната вечер имаше голямо движение през нощта се чуваше тропане на врати и асансьори. Друго нищо подозрително".
"Съседите казаха, че са го видели снощи в барчето е бил - пил кафе. Разпознали ли са го? Не знам. Нищо не мога да ви кажа".
"То тук е хан. Влизат, излизат различни хора".

При полицейската акция бяха задържани още двама мъже - съучастници в укриването на Ендрев. Утре районната прокуратура в Пловдив ще изнесе повече информация по залавянето на Ендрев. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за бягство от затвора, за което може да остане зад решетките още три години.