НОВИНИ

​Заловиха извършителя на жестоко убийство в София

Заловиха извършителя на жестоко убийство, станало в петък в София. Жертвата е 29-годишно момиче, убито по особено жесток начин в София, обявиха от прокуратурата. Извършителят е нейният приятел, също на 29 години, без криминално досие. Знае се, че досега не е работил и родителите му са го издържали. При разпита той е заявил, че не съжалява и според него е постъпил правилно. Един от вероятните мотиви е изневяра на приятелката му и така според него той е помогнал да спре с тези пороци.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
18:03, 26.06.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Трагичният инцидент се случва в късния следобед в петък, около 17 часа. Съседите са чули викове, но не са подали сигнал. Двойката е живеела заедно от 2-3 месеца.

Емилия Русинова, прокурор в Софийска градска прокуратура: По изключително жесток начин е извършено убийството, с множество удари с метален стик, след което е имало душене. От доказателствата по делото е ясно, че той е употребявал наркотични вещества от доста години, още като е бил ученик, имал е проблеми с наркотиците, опитвал се е да се лекува.

След като извършва убийството, мъжът отива при негова приятелка. Тя е и първият свидетел на случилото се.

Приятелите му не успяват да го убедят да се предаде и късно вечерта извършителят заминава за Созопол. По пътя качва на стоп млада двойка. Около Ямбол спира автомобила, взима бокс и пребива момчето. Момичето успява да избяга.


;

Така вече в събота следобед приятелите на мъжа в София подават сигнал в полицията, а часове по-късно той е арестуван в заведение в Созопол.

Старши комисар.Ивайло Иванов, директор на СДВР: Той е изключително жесток, беседите, които проведохме с него... той според нас не съжалява за извършеното, което е направил, даже си мисли, че е направил някакво добро дело. Един от вероятните мотиви е изневяра на приятелката му и той е помогнал да спре с тези пороци.

Извършителят е задържан за 72 часа. Предстои да стане ясна и експертизата за психичното му състояние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силистра е напът да остане без духовия си оркестър
Силистра е напът да остане без духовия си оркестър
Камерен концерт за пациенти пред Онкологичния център в Русе
Камерен концерт за пациенти пред Онкологичния център в Русе