НОВИНИ

Заловиха рекордно количество кокаин в Колумбия

Рекордно количество кокаин беше заловено в Колумбия. Властите откриха 12 тона от наркотика при 4 координарани операции срещу обекти в северната част на страната.

заловиха рекордно количество кокаин колумбия
bnt avatar logo
от БНТ
09:50, 09.11.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Най-голямата победа срещу производството на наркотици. Така може да се определи акцията от вчера, при която бяха заловени 12 тона кокаин. Стойността на наркотика на американския пазар възлиза на 360 милиона долара. Това е и най-голямото количество заловено по време на дългата борба с производството на опиати в Колумбия. Кокаинът е открит под бананови плантации. Четирима души са задържани.

Хуан Мануел Сантос, президент на Колумбия: "Никога досега, откакто преди 40 години започнахме борба с наркотрафика, не бяхме постигали залавяне на такова количество. С него надхвърляме общото количество заловен кокаин миналата година, който беше 317 тона за 2016 г., а за тази година вече са 362 тона."

След мирното споразумение между правителството в Богота и групировката ФАРК, президентът на страната Хуан Мануел Сантос призова за изпращането на 80 хиляди военни в северните територии, за да спре наркоразпространението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Българската Европа” в Русе
„Българската Европа” в Русе
Британец подобри световния рекорд за скорост с реактивна раница
Британец подобри световния рекорд за скорост с реактивна раница