НОВИНИ

Заловиха в болница избягал затворник

56-годишен мъж е задържан в Клиниката по кардиохирургия "Аджъбадем" в Бургас. Той е обявен за издирване с европейска заповед, заради бягство от затвора в Белене. Мъжът влязъл в лечебното заведение, представяйки се за своя брат, на когото преди няколко години е поставен байпас и поискал нова интервенция с мотива, че се чувства зле със сърцето. Лекарите разкрили измамата и повикали полиция.

bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 18.06.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Мъжът постъпил вчера в лечебното заведение и се представил за 62-годишния Симеон Димитров от русенския град Мартен. Обяснил на лекарите, че е забравил личната с карта, но бил пациент на болницата преди време и сега се нуждае от спешно лечение. Когато лекарите в тази болница започват операцията откриват, че го няма байпасът, поставен уж на този човек преди две години.

От болницата веднага уведомили полицията, че очевидно става дума за злоупотреба със чужда самоличност. При проверката в информационните масиви полицаите бързо установили, че става дума за Георги Димитров, който е бил затворник в Белене, пуснат в домашен отпуск през август 2015 година и след като не се завръща в затвора, е обявен за общодържавно издирване.

Въпреки че е 6 години по-млад от брат си, Георги бил видимо много състарен и така успял да заблуди лекарския екип. След излизане от упойка медиците потвърдили, че няма опасност за здравето му, ако незабавно бъде отведен зад решетките. От 17:30 вчера Георги е вече в следствения арест на Бургаския затвор. В Белене той е излежавал присъда за измами.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Месечков Денс Скул и Пиринска китка са последните претенденти в Надиграй ме
"Месечков Денс Скул" и "Пиринска китка" са последните претенденти в Надиграй ме
Португалия в тридневен национален траур за жертвите на горските пожари
Португалия в тридневен национален траур за жертвите на горските пожари