Сливенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 28-годишния шофьор, който вчера сутринта прегази на пешеходна пътека 16-годишно момиче от Сливен. Той беше заловен в местна дискотека, след като избягал от местопроизшествието. Взетата проба за алкохол на шофьора е показала 2,24 промила.

Сливен

Повдигнатото обвинение на шофьора е за причиняване на смърт по непредпазливост, употреба на алкохол и напускане на местопроизшествието. Магистратите прецениха, че шофьорът може да се укрие и го оставиха в ареста.

Това не е първия инцидент на булевард "Бургаско шосе". Преди около месец отново на пешеходна пътека бяха блъснати момиче и момче.

Георги Йоргов: Преди 4 години вижте мен какво ме направиха. Минават велосипедисти, направиха на велосипедна алея легнали полицаи.

Хората от квартала внесоха преди седмица подписка за поставяне на изкуствена неравност, за да се ограничи скоростта. И днес настояват за адекватни мерки на пътя.

Жана Петрова: Има много безотговорни шофьори, просто това да излезеш от дискотеката пиян и да тръгнеш и изобщо да не обърнеш внимание на човека пред теб.
Дияна Вълчанова: Ако трябва полицай полегнал да има. Да не карат така бързо.

Днес се проведе и спешно заседание на транспортната комисия в община Сливен.

Румен Иванов, зам.-кмет на Сливен: Взема се решение да бъде поставена изкуствена неравност. Възложихме на техническия университет и по тяхно предложение да изготвят проект или някакво предложение за решаване на въпроса по това кръстовище.

До две седмици се очаква проектът за неравност на пешеходната пътека да е готов и да бъде изградено препятствието.

Пиян шофьор прегази 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен

Пиян шофьор прегази 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен

Пиян шофьор прегази 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен и го уби.