Мартин Трифонов, който е основен заподозрян за убийството на 6-годишното момиче в сливенското село Сотиря, е задържан от полицията в гората край Сливен.

Към момента Мартин Трифонов е единственият заподозрян за убийството, заяви по-рано главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Той е криминално проявен, лежал е за блудство в затвора.

Седемгодишната Криси беше намерена под мост в сливенското село Сотиря вчера. Тя е била изнасилена и с множество наранявания. Детето е откарано в болница, където е починало.

Задържаният предполагаем убиец Мартин Трифонов се криел в изоставена постройка във вилната зона край село Сотиря. След като е тръгнал да бяга, е бил заловен от полицията.

Задържан е около 14,40 ч. в покрайнините на селото. В момента е настанен в болницата в Сливен с наранявания по краката. Предстои да бъде установено дали е от куршум или се е самонаранил в пресечената местност докато се е укривал. Утре ще бъде готов ДНК профилът му. Към момента няма данни за психически проблеми. От полицията съобщиха, че близки до извършителя на убийството хора са знаели за деянието му, но не са съобщили.

главен комисар Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Има наранявания по краката. Колегите са стреляли. Имаше продължително преследване. Не изпълняваше никакви разпореждания. Беше задържан един път, успя да избяга и се е наложило колегите да използват оръжие. Предстои да бъде уточнено дали нарязванията по краката са от оръжия. На по-късен етап ще стане ясно.
Пламен Стефанов - окръжен прокурор на Сливен: Предстои повдигането на обвинение на Мартин Стоянов Трифонов. Той в момента е в болницата. В понеделник ще бъде внесено искане за постоянно мярка за неотклонение. Събрани са всички необходими доказателства. Изготвено е постановление за ДНК експертиза. До утре ще имаме изваден ДНК профил. Автомобилът пътува към София. Извършена е аутопсия. С това общо взето цялата операция е приключила успешно.
​Шестгодишно дете беше убито в сливенското село Сотиря

​Шестгодишно дете беше убито в сливенското село Сотиря

7-годишно дете беше убито в сливенското село Сотиря. Момичето е било намерено в безпомощно състояние под един от мостовете в селото с множество травми...