НОВИНИ

Заложническа криза в банка в Москва

Заложническа криза възникна късно снощи в Москва. Мъж взе за заложници шестима служители на московската кредитна банка. Похитителят беше ликвидиран от органи на реда. Няма пострадали заложници при операцията.

bnt avatar logo
от Георги Петров
07:09, 19.05.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Всички взети шестима заложници са били служители на банката. След преговори с полицията похитителят е освободил петима от тях. Останала е жена, работеща като касиер в банката, която се е укрила и барикадирала в сервизно помещение. На място е била изпратена оперативно-следствена група от полицейските спецчасти за оценяване на ситуацията.

При проведените преговори похитителят първоначално не е поискал нищо, но по-късно е заявил, че има бомба и иска голяма парична сума. Според освободените заложници в ръката си той е държал предмет, наподобяващ взривно устройство и е заплашил, че ще го активира, ако не му бъдат дадени 4 милиона и 700 хиляди рубли и 13 хиляди евро.

След оценка на риска спецчастите са предприели щурм на офиса на банката и похитителят е бил застрелян. По време на операцията целият район в близост до сградата на банковия офис е бил отцепен, а живеещите в същата сграда - евакуирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един загинал и 85 ранени след земетресението в Еквадор
Един загинал и 85 ранени след земетресението в Еквадор
Отлагат предсрочните избори в Македония
Отлагат предсрочните избори в Македония