НОВИНИ

Зам.-министър Диян Стаматов за новите извинителни бележки в училище

Министър Стаматов разясни, че занапред амбулаторните листове от лекарите ще служат като извинителна бележка в училище. Целта е да се спре фалшификацията на бележки, което често се прави от самите ученици. "Трябва да се пресече този опит, който в много години се е натрупвал и не се е предприемало абсолютно нищо", допълни зам.-министърът.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
07:02, 28.09.2016
18748
Чете се за: 00:33 мин.
Още
зам министър диян стаматов новите извинителни бележки училище
"На много места учениците след 5-и клас започват да ги фалшифицират (извинителните бележки - б.р.), с това дават лош сигнал за началото на своя живот. Именно поради тази причина министърът на образованието - госпожа Кунева заедно с министърът на здравеопазването - господин Москов малко преди началото на учебната година тръгнаха към една съвместна идея за използването на амбулаторните листове, които се издават от компютрите на личните лекари. Нещо, което е много трудно да се фалшифицира от един ученик заради многото данни, включително детайли за самото заболяване. Именно това е документът който служи занапред за извиняване на медицинските причини за отсъствие", заяви зам.-министър Стаматов.

Той уточни, че това е абсолютно необходимо за някои райони в страната и поясни, че инициативата е тръгнала от Враца, където има проблем.

Що се отнася до бележките за извиняване на отсъствие по домашни причини, Стаматов каза, че те трябва да бъдат написани грамотно, ясно и четливо от родителите, и най-важното - да бъдат написани от самия родител.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Гърция заради новите мерки за икономии
Протести в Гърция заради новите мерки за икономии
Откриха опожарен джип, с който вероятно е извършен инкасо обира в Плевен
Откриха опожарен джип, с който вероятно е извършен инкасо обира в Плевен