Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на заместник-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев за това, че е помогнал на Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, да избегне наказателно преследване и е държал боеприпаси без разрешение. На Бенчев е наложена парична гаранция от 50 хиляди лева и забрана за напускане на страната и за това, че държал без разрешение боеприпаси, съобщиха от прокуратурата.

Бургас

Придружен от адвоката си Бенчев точно в 9 часа влезе във следствието. Повдигнато му е обвинение за лично укривателство и обвинение за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение. На излизане Бенчев бе посрещнат от микрофоните на журналистите.

Бенчо Бенчев: "В каквото съм обвинен, ще го докажа в съда и в прокуратурата. - Как се озовахте с Димитър Желязков в един хотел? - Нелепа случайност, нямам повече какво да кажа..."

Според адвоката на Бенчев Иво Найденов, обвинението за оръжието било абсурдно, защото всички оръжията и муниции били напълно законни. Доказали го документите, които те са предоставили на прокуратурата. Не е съгласен и с наложената гаранция от 50 000 лева.

Иво Найденов - адвокат: "Не считам, че тази мярка е наложителна и задължителна в настоящия момент."

Предстои обвинението да бъде внесено в съда и да бъде насрочено първото заседание по делото.