Заместник-председателят на парламента в Северна Македония Фросина Ременски е под домашен арест, съобщи МИА. Ременски е сред обвиняемите по делото за корупция „Рекет“.

След избухването на скандала преди няколко месеца тя беше свалена от заместник-председателския пост в управляващата партия СДСМ. Заради скандала с поста си се раздели и бившият шеф на Специалната прокуратура Катица Янева, която беше задържана и в момента се намира в ареста.

Парламентът на Северна Македония гласува за освобождаването на Катица Янева

Парламентът на Северна Македония гласува за освобождаването на Катица Янева

Парламентът на Република Северна Македония подкрепи освобождаването от длъжност специалния прокурор Катица Янева със 102 гласа „за“, без никой да глас...

Македонският олигарх Йордан /Орце/ Камчев обвини двама души - Боян Йовановски-Боки 13 и Зоран Милески – Кичеец, че са го рекетирали и са му обещавали премахване на "мярката задържане под стража", връщане на паспорта и пълно спиране на разследването срещу него от страна на Специалната прокуратура в делото "Империя", където той е заподозрян. От разпространените публично аудиозаписи стана ясно, че ръководителят на Специализирана прокуратура Катица Янева обещава на Камчев, че "всичко ще бъде наред".

Камчев, който е разследван за пране на пари, злоупотреба с власт и участие в организирана престъпна група съобщи, че Боки 13 и Зоки Кичеец са му поискали 8 млн. евро, за да спре разследването срещу него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата.

Корупционна СРС афера с българска следа тресе Северна Македония

Корупционна СРС афера с българска следа тресе Северна Македония

Българска следа се прокрадна в огромен корупционен скандал, който тресе втора седмица Северна Македония. В т. нар. афера "Рекет" става въпрос за изнуд...

Йордан Камчев, Орце, беше предложен за почетен консул на България миналата година, но властите в Скопие не подкрепиха това предложение. От публикуваните документи на разследващите стана ясно, че Камчев притежава и български паспорт.

Камчев заедно с бившия премиер Груевски и бившия директор на службата за сигурност Миялков освен за пране на пари, са разследвани още за злоупотреба с власт и организирана престъпна група. Олигархът също така е разследван за незаконно финансиране на партията на Груевски с над 250 хиляди евро. Камчев и бившият шеф на службите бяха арестувани от македонските власти през ноември 2018 г. и пуснати под домашен арест малко преди нова година.