НОВИНИ

Заместник-председателят на Кнесета на Израел е на посещение в България

България беше приета за пълноправен член на международния Алианс за възпоменание на Холокоста. Така страната ни официално става 32-та страна член на Алианса. Заместник-председателят на Кнесета на Израел - Нава Бокер е на посещение у нас за отбелязването на 75 години от спасяването на българските евреи. Тя е тук по покана на областния управител на Софийската област Илиан Тодоров.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:13, 29.11.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Заместник-председателят на Кнесета на Израел Нава Бокер припомни как България е изпратила 100 български пожарникари и два самолета, когато Израел трудно се е справял с катастрофалните наводнения в страната.

Нава Бокер, заместник-председател на Кнесета на Държавата Израел: Дълбоко уважаваме и сме изключително признателни както и за това, което направи българският народ преди 75 годни, така и за това, което направи българската държава за Израел преди 8 години.

Според заместник-председателя на НС Явор Нотев двата народа имат дълбоки исторически и етнически връзки и съдбите ни са преплетени.

Явор Нотев, заместник-председател на НС: Хубаво е когато други народи, други държави отбелязват такива годишнини, такива събития, с измеренията на един хуманен акт от общочовешко значение.

Областният управител на София-област Илиян Тодорв припомни незаменимата роля на църквата за спасяването на българските евреи през 1943 г, когато бъдещият български патриарх - митрополит Кирил, влиза в лагера в Пловдив и заявява, че ще тръгне с депортираните, ако те не бъдат освободени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Лесново почетоха паметта на загиналите в Руско-турската освободителна война
В Лесново почетоха паметта на загиналите в Руско-турската освободителна война
Просветното министерство представи инструмента SELFIE
Просветното министерство представи инструмента SELFIE