НОВИНИ

Замъкът на Дракула приема гости за нощувка на Хелуин

Замъкът на Дракула ще приеме гости за нощувка на Хелуин, като това ще бъде първият път от 1948 г. насам, когато някой ще преспи в трансилванската крепост, съобщава Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА, Снимки: БТА
14:25, 17.10.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още
замъкът дракула приема гости нощувка хелуин

Дама души ще имат възможност да пренощуват в замъка на най-известния вампир. Гостите ще получат вечеря и вино, а накрая ще спят в облицовани в кадифе ковчези, точно като Дракула в романа на Брам Стокър.

Промоцията е на американска туристическа компания.

Замъкът е известен заради връзката си с Влад Цепеш, реален владетел, който е живял там през 15 век и е имал зловещия навик да побива на кол своите жертви. Той е вдъхновил историята на Стокър за граф Дракула.

Компанията "Еър Би Ен Би" даде старт днес на надпреварата за избора на гостите. Кандидатите са призовани да използват "вамприрското си остроумие" и да си представят какво биха казали на граф Дракула, ако го срещнат. Победителите ще пристигнат със самолет в Румъния и ще бъдат отведени до замъка, разположен в Карпатите.

Домакин на събитието е наследник на Брам Стокър - Дакр Стокър.

"Искам да го направя едновременно реалистично и да разкажа легендата в прекрасната страна, която роди всичко това", казва Стокър, който ще играе ролята на Джонатан Харкър, един от персонажите в романа.

Той казва, че "Нощта на Хелуин в Замъка на Дракула" е начин "да бъде пресъздадена книгата, но и да се предложи на хората едно хубаво изживяване и добра порция страх".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Дете и възрастен загинаха при тежка катастрофа край Враца
Дете и възрастен загинаха при тежка катастрофа край Враца
КЗК претърси големи вериги магазини, подозира ги в картел
КЗК претърси големи вериги магазини, подозира ги в картел