НОВИНИ

Западните Балкани може да подпишат за роуминга още през април

Еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел заяви, че споразумението между шестте държави от Западните Балкани, което ще намали значително цените на роуминга, може да бъде подписано още през април.

западните балкани подпишат роуминга април
bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 18.02.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света
Мария Габриел, еврокомисар: Надявам се новото регионално споразумение за роуминга да бъде подписано по време на срещата на високо равнище за цифровите технологии в Белград през април. Това ще бъде силно послание към гражданите и бизнеса в региона, че Цифровата програма за Западните Балкани, която стартирахме от София през май миналата година, може да има измерими ползи.

Габриел е на посещение в Северна Македония, където се срещна с премиера Зоран Заев и с министрите, отговарящи за цифровия сектор от Западните Балкани.

Тя е на официална мисия в Северна Македония и първият европейски комисар, посещаващ страната след влизането в сила на споразумението от Преспа за новото име на страната, съобщи Европейската комисия.

Мария Габриел насърчи властите в страната за изпълнение на приоритетните области на Цифровата програма за Западните Балкани, включващи създаването на ефективна електронна администрация, насърчаването на цифровите умения на всички нива на образование, сключването на регионално споразумение за намаляване на таксите за роуминг, създаването на центрове за цифрови иновации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за почивните дни около 3 март
БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за почивните дни около 3 март
Високоскоростен влак излезе от релсите в Швейцария
Високоскоростен влак излезе от релсите в Швейцария