НОВИНИ

Запалиха колата на съпругата на кмета на Пловдив

Колата на съпругата на кмета на Пловдив Иван Тотев, Деница е запалена тази нощ. Автомобилът е бил паркиран в двора на къщата на кметското семейство в центъра на Пловдив. От полицията не съобщават причините за инцидента.Прокуратурата води разследване. Назначени са експертизи.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
15:27, 27.01.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Инцидентът е станал около 2 часа тази нощ.Изгорели са купето, кормилото и част от седалките на леката кола. Автомобилът на съпругата на кмета е бил паркиран зад тези метални решетки. По всяка вероятност се касае за умишлен палеж.

Три сигнала от съседи са постъпили тази нощ на телефон 112. Първа пламъците в двора на семейство Тотеви видяла комшийката им Лиляна Петрова:

"Събудих се от един непрекъснат силен звуков сигнал, не както от обикновените алармени системи. Това беше много неприятно. Станах и като станах видях, че гори колата на съпругата на кмета."

Вече са иззети записи от камерите на къщата. Иван Тотев заяви, че нито той, нито някой от семейството му са получавали заплахи и не изключи вероятността огънят по колата да е от техническа неизправност.

"Ако кметът на Пловдив се е чувствал заплашен, то повярвайте ми кметът на Пловдив може да вземе абсолютни мерки за това нещо. Аз управлявам община Пловдив с голямо самочувствие, че по никакъв начин не може да ми бъде повлияно на мен", коментира Иван Тотев.

Все пак разследването на прокуратурата е за палеж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За по-малко захар в бебешките храни настояват евродепутати
За по-малко захар в бебешките храни настояват евродепутати
Позиция на ВСС за искането да се саморазпусне
Позиция на ВСС за искането да се саморазпусне