НОВИНИ

Запалиха светлините на коледната украса във Ватикана

Коледни ясли и 28-метрово коледно дърво от Полша бяха инсталирани на площад "Свети Петър" в Рим, по-малко от три седмици преди Коледа, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
20:36, 07.12.2017
Чете се за: 00:27 мин.
Още

"Коледните ясли и коледното дърво ни говорят със символичен език - припомни папа Франциск, приемайки архиепископа на Вармия и епископа на Елк, съответно област и град в Полша, откъдето произхожда дървото. - Те са знаци за състраданието на нашия небесен Отец, за близостта му с човечеството."

Папата прие на същата аудиенция деца, декорирали коледните ясли. Тези деца са лекувани в онкологични болници или са пристигнали от засегнати от земетресенията през 2016 г. райони в Централна Италия. "В коледните ясли срещаме и съзерцаваме Божията милост", отбеляза папа Франциск.

Коледните ясли тази година са създадени в съответствие с датираща от Средновековието неаполитанска традиция и са дарени на папата от абатството в Монтеверджине, близо до Неапол. От 1982 г. коледно дърво от европейска гора се инсталирана редом до коледни ясли на площада. Снощи те бяха осветени в присъствието на хиляди хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ски сезонът в Банско започва на 16 декември
Ски сезонът в Банско започва на 16 декември
Липса на достатъчно съдии в спецправосъдието
Липса на достатъчно съдии в спецправосъдието