НОВИНИ

Запечатват за месец пет търговски обекта за риба във Варна

Пет търговски обекта за риба на Кооперативния пазар във Варна ще бъдат запечатани за месец заради неиздадени касови бележки. За търговците ще има и парична санкция, като размерът й е от 500 до 2000 лева. Проверките са започнали след подаден сигнал от купувач, че не е получил фискален бон.

bnt avatar logo
от Силвия Благоева
13:25, 27.09.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Данъчните инспектори са проверили 15 търговци на риба, за които в приходната агенция имало информация, че отчитат подозрително ниски обороти.

Красимир Ангелов -НАП-Варна: При проверките се установи, че при 5 от тях имаме неиздаване на фискални касови бележки, а при трима търговци се установи разлика в касовата наличност.

Въпреки проверките на данъчните инспектори екипът ни установи, че все още има търговци, които си спестяват касовите бележки.

Йовка Дерменджиева: Взехте ли си касов бон? Бон взема ли, май не…..Не ни дадоха. Той престилка обличаше, моташе се нещо.
Константин Станчев: Не съм купувал досега без касов бон. Спрямо мен са коректни, защото иначе се карам много.

Търговците на Рибната борса казват, че са сред най-проверяваните на Кооперативния пазар.

Мария Ковачева – търговец на риба: Инспекция Рибарство – те са почти всеки ден, ДВСК също са много чести, НАП – също. Когато има много работа човек е нормално да допусне там 1-2 лева грешка.

Дистанционното наблюдение на некоректните търговци на риба ще продължи, казват данъчните инспектори и предупреждават, че при повторно нарушение санкциите са по-тежки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
39 студенти от Ангола учат във Висшето военноморско училище във Варна
39 студенти от Ангола учат във Висшето военноморско училище във Варна
​Археолози във Видин проучват една от кулите на антична Бонония
​Археолози във Видин проучват една от кулите на антична Бонония