НОВИНИ

Опасност от терористичен атентат в Белгия на 15 януари

Има риск от атентат в Белгия на 15 януари, обяви пред белгийски медии федералният прокурор на страната Фредерик ван Льов. На тази дата се навършва една година, откакто полицията разби терористична клетка в белгийския град Вервие. Ван Льов добави, че властите са подготвени за такъв случай.

Владислав Велев
от Владислав Велев
09:51, 08.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
По света

На 15 януари 2015 г., осем дни след нападението срещу списание "Шарли Ебдо" в Париж, белгийските власти разбиха организирана престъпна група в източния град Вервие. При операцията загинаха трима членове на клетката. Те планирали нападения срещу полицейски управления, както и срещу патрулиращи по улиците полицаи.

Веднага след това нивото на заплаха в Белгия беше повишено, а по улиците бяха изпратени да патрулират и военни. Засилените мерки за сигурност остават и до този момент.

Междувременно стана ясно, че коланите с експлозиви, използвани при атентатите в Париж, са били изработени в апартамент в брюкселския квартал Скаарбек. Апартаментът е бил нает от човек, който бил арестуван на 9 декември, съобщават белгийски вестници. В апартамента се е укривал и главният заподозрян за атентатите Салах Абдеслам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отмениха бедственото положение в община Медковец заради поледиците
Отмениха бедственото положение в община Медковец заради поледиците
Бездомник получава дърва за огрев срещу почистване на сняг
Бездомник получава дърва за огрев срещу почистване на сняг