НОВИНИ

Заплашеният със съд Христо Стоичков се извини за думите си

Легендата на българския футбол и на "Барселона" - Христо Стоичков, се извини за вчерашното си остро изказване по адрес на испанския вицепремиер, в което я обвини във "франкизъм". Той обаче остава твърд в позицията си, че Каталуния трябва да бъде независима. Извинението на Стоичков идва след като испански медии съобщиха, че вицепремиерът Сантамария възнамерява да го съди. Очаквайте Христо Стоичков утре в "Денят започва".

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:18, 04.10.2017
5476
Чете се за: 00:42 мин.
По света

При вчерашното си изявлението от ефира на мексиканската телевизия "Унивижън", Христо Стоичков подкрепи провелия се в неделя референдум за независимост на Каталуния и остро осъди проявата на сила от страната на полицията. Легендата нарече испанското правителството "пълен срам".

Според него, нареждането към полицаите, е било издадено от вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария и тя незабавно трябва да подаде оставка. Стоичков отиде и по-далеч, като заяви, че тя, дядо ѝ, баща ѝ и дори непълнолетният ѝ син са последователи на бившия испански диктатор генерал Франсиско Франко.

Реакцията не закъсня - според испански медии, Сантамария смята да го подведе под съдебна отговорност за думите му по неин адрес. Малко по-късно, Христо Стоичков отново използва ефира на мексиканската телевизия, за да поднесе извиненията си. Той подчерта, че остава възмутен от насилието в Каталуния, но не е трябвало да въвлича имената на трети лица.

Христо Стоичков: Единственото, за което искрено съжалявам е, че споменах сина на вицепремиера. С ръка на сърцето се извинявам за думите си. Съжалявам, че споменах детето на Сорая Саенс, което няма ни най-малка вина за случилото се в Каталуния. Въпреки всичко, снимките показват всичко лошо, което се случи в Каталуния. Не понасям никой, който се отнася лошо с хората от Каталуния. Да живее Каталуния и нищо повече!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът не прие оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев
Парламентът не прие оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев
Отново пожар в тютюневия склад на улица Одрин 8
Отново пожар в тютюневия склад на улица "Одрин" 8