НОВИНИ

Заплашиха с пушка земеделски производител

Заплашиха с пушка земеделски производител от Врачанско. Инцидентът е станал в 3 часа тази сутрин в землището на с. Малорад. Според потърпевшия най-вероятно става въпрос за сплашване.

bnt avatar logo
от Мария Георгиева
23:20, 08.09.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Светослав Димитров и синът му Светослав Георгиев са дребни земеделски производители от врачанското с.Малорад. Имат около 700 дка обработваема земя, от която 100 с царевица. От три дни неизвестни лица влизат в масива и съсипват продукцията им. Снощи да охранява царевицата е бил 24-годишният Светослав. Малко преди 3.00 часа чул шум в близост до автомобила си.

Светослав Георгиев - потърпевш - „Чух как се изшушка много близо до камиона. Докато се изправя и видях пушката до мен. Чух само - "Ако мръднеш, си мъртвец"

Светослав твърди, че в тъмното не е познал нападателя. Видял само, че е едър мъж.

Светослав Георгиев - потърпевш - Беше с качулка на лицето и видях само, че е с къс ръкав. Не ми даде възможност да се обърна напред.

Земеделците не знаят кой стои зад всичко това и какви са мотивите му.

Светослав Георгиев - потърпевш - Дали е натиск от страна на някой земеделец, в смисъл конкуренция, или тъй като ние се охраняваме сами, може и да някой от охранителите на броковете.
Светослав Димитров - баща - Аз не знам дали не са търсили мен с тази пушка. Може би са очаквали аз да бъда на смяна. Явно човекът, който е бил готов на убийство, е видял, че е младо момче, синът ми, и е проявил милосърдие.

Пушката била опряна няколко минути в главата на Светослав и след като го заплашили, тръгнали да бягат, а в масива са съсипани близо 15 декара с царевица. Въпреки снощния инцидент обаче, производителите са категорични, че ще продължат да се занимават със земеделие.

Светослав Георгиев - потърпевш - Уплаших се и то доста, но мисля, че няма да ме спре.

За нападението е информирана полицията, но до момента нито оръжието, нито нападателят са установени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертвите от мощното земетресение в Мексико вече надхвърлят 40 души
Жертвите от мощното земетресение в Мексико вече надхвърлят 40 души
Блъснаха млад мъж в района на Казичене, няма опасност за живота
Блъснаха млад мъж в района на Казичене, няма опасност за живота