Жената, която засне линейката, превозваща мебели, получава заплахи заради снимките. След като кадрите обиколиха интернет и предизвикаха хиляди негативни реакции, авторката им - Боряна Петрова от Поморие написа в социалната мрежа, че върху нея има натиск...

Жената, която засне линейката, превозваща мебели, получава заплахи заради снимките. След като кадрите обиколиха интернет и предизвикаха хиляди негативни реакции, авторката им - Боряна Петрова от Поморие написа в социалната мрежа, че върху нея има натиск от страна на частна клиника.

В профила си във Фейсбук жената пише, че частен медицински център я заплашва със съд, ако не публикува опровержение. Въпреки упоритите ни опити да се свържем с Боряна, тя отказва контакт с медиите.  Остава въпросът това линейка ли е, или - не? Авторката на снимките продължава да твърди, че това е линейка. Макар и частна. От болницата в Поморие отричат колата да е някоя от техните три. Управителят на МБАЛ - Поморие д-р Станимир Цветков е категоричен, че в Поморие, няма такава кола, на която да пише Бърза помощ. Влизането в Поморие е със свободен режим, така че отвсякъде би могла да дойде такава кола, каза той. Според него нищо не може да се види освен една бутилка, даже не може да се види носилка, но при условия, че се товарят и се разтоварват тия мебели, най-вероятно няма, защото ако има, няма къде да се сложат мебелите.

На снимките ясно се вижда, че има някакво оборудване. В случай, че не е линейка, следва въпросът защо КАТ са я оставили да изглежда така.  От КАТ – Поморие казаха, че по закон в случай, че е бракуван един автомобил, два са възможните изхода – той да се предаде за скрап, като за случая се изисква бележка, с която да се върне обратно в сектор пътна полиция, вторият е да бъде оставена за частно ползване като също ангажимент на собственика е тя да бъде неподвижно застопорена в негов имот и реално да не се движи по пътища от републиканската мрежа. Ако се промени предназначението на автомобила за спешна помощ, трябва задължително да се премахнат всички отличителни белези на държавните линейки, казват от Министерството на здравеопазването.  А върху линейките, които обслужват частни клиники, трябва да бъде изписано   името на клиниката. Така остава висящ въпроса: каква всъщност е тази линейка, която предизвика остра обществена реакция.

автор: Яна Тодорова