Заплатите в столичния градски транспорт са вдигнати с 10% от 1 февруари, по-високите възнаграждения ще бъдат получени през март. Това стана ясно на дискусия за подобряване на условията на труд на шофьорите.

Закриване на нощния транспорт и разреждане на дневните линии - така могат да се обобщят исканията на транспортните синдикати. Изчисляват, че тъй като нощните автобуси не се използва масово - за 11 месеца загубата от него е 1 млн. лева.

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че предложенията ще бъдат обсъдени. Самата тя се чувства изненадана от острата позицията на синдикалните организации.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Основната наша задача е да осигурим добро обслужване на гражданите на София. В този смисъл разреждане на линии безспорно не е решение. Обсъждането за ефективността на нощните линии може да се коментира и в комисиите на Общинския съвет. Знаете, че пробно беше въведена тази мярка. Доколко е ефективна - предстои да видим. Но като цяло да се противопоставят условията за гражданите с условията за шофьорите - не мисля, че е правилно.