НОВИНИ

Запълнени места и нови магистърски специалности в УНСС

Университетът за национално и световно стопанство откри новата учебна година със запълнени места във всичките си специалности. Въпреки рекордно ниския брой кандидат-студенти, в УНСС не е закрита нито една бакалавърска специалност, а дори има и открити нови магистърски програми.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
22:15, 19.09.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още
запълнени места магистърски специалности унсс

Новата академична година в един от най-големите университети у нас започна с планове за построяване на нов учебен корпус, който ще се простира на площ от 10 хил. кв. м.

За разлика от други висши учебни заведения, където свободните места са два пъти повече от кандидатите, за едно място тук се борят средно между 5 и 10 души в различните специалности.

Проф. д ик.н. Стати Статев - ректор на УНСС: За наша голяма радост, традиционно високият интерес към УНСС отново показа, че за повече от 10 години, поредна година, ние отново запълнихме приема си.

И тази година бакалавърските специалности остават 44, но броят на магистърските програми надхвърля 100 и продължава да се увеличава. Новата специалност "Ядрена сигурност" се преподава на английски, и по думите на проф. Статев, е единствена по рода си в света и привлича интереса на студенти от 3 континента.

Проф. д ик.н. Стати Статев - ректор на УНСС: Очакваме да имаме повече от 20 кандидати от целия свят. В момента имаме 22-ма, а сигурно ще стигнем до 25.

В края на тази седмица ректорът на Университета за национално и световно стопанство заминава за Виена, за да представи новата специалност пред Международната агенция за атомна енергия.

Надява се, че с това ще привлече у нас още чуждестранни студенти от престижни университети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общественият съвет на Русе с мерки срещу замърсяването на въздуха
Общественият съвет на Русе с мерки срещу замърсяването на въздуха
Тонове тиня унищожи рибата в река Ботуня
Тонове тиня унищожи рибата в река Ботуня