НОВИНИ

Запълнени са всички места в детските градини в Благоевград

Около 560 деца са приети в детските градини в Благоевград. Почти толкова деца са записани,да посещават детските ясли от началото на септември в областния град. От кметството в Благоевград казаха, че има достатъчно места и проблем с приема на документи не е имало. От 3 години в благоевградския квартал „Еленово” работи най-новата детска градина „Света Богородица”, която се посещава от над 300 деца.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
18:13, 29.06.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В детска градина „Света Богородица” има 11 групи за деца от 3- до 7-годишна възраст. Всяка група разполага с просторно спално помещение, занимални, физкултурен салон и обезопасен двор за игра на децата от различна възраст.

Димитрина Шопова, директор на ЦДГ 2: "Дано и занапред да можем да приемаме всички деца, които са от квартала, защото квартала се разраства. Специалистите, които работят са педагози и то с много добра квалификация."

Месечна такса за детска градина в Благоевград е една от най-ниските в страната - 40 лева. Увеличение на таксата не се предвижда – казаха от кметството.

Симона Митова: "В момента Благоевград разполага с 13 детски заведения, така че можем да задоволим нуждите на всички родители. Има деца, които до момента, те са много малко, не са потвърдили просто местата си, но това ще се случи предполагам до края на лятото."

От Общината казаха, че от следващата година ще започне реконструкция на една от най-старите детски градини в града - „Вечерница”, и до нея ще бъде изградена нова сграда на детска градина по европорект на стойност 1 милион лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания е изолирана, докато не започне отделянето
Великобритания е изолирана, докато не започне отделянето
Какво се случи на летище Ататюрк в Истанбул?
Какво се случи на летище "Ататюрк" в Истанбул?