НОВИНИ

Започна 58-ото издание на фестивала "Мартенски музикални дни" в Русе

С грандиозна премиера тази вечер в Русе започна 58-ото издание на Международния фестивал "Мартенски музикални дни". За първи път пред публика Софийската филхармония изпълнява Девета симфония на маестро Емил Табаков. Вижте повече в прякото включване на Ива Колева.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Ива Колева
19:23, 16.03.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

В Доходното здание преди около час започна фестивалът "Мартенски музикални дни". За първи път публиката има възможност да чуе Девета симфония на маестро Табаков.

40 събития и повече от 650 участници от 16 държави включва програмата тази година. Това, което ни уверява директорът на фестивала, г-жа Ива Чавдарова, е, че ще има много съвременна музика. Над 10 са българските и световни премиери. Русенската публика ще има удоволствие да чуе известни и обичани изпълнители: Светлин Русев, Евгени Божанов, Татяна Колева, струнен квартет "Фрош", ансамбъл "Софийски солисти". И чуждестранните квартети "Микеланджело" и "Шуман", блестящия пианист Каспарас Уинскас. Да не забравяме и премиерата на "Макбет" от Джузепе Верди, с която ще ни зарадва Русенската опера в понеделник.

Разбира се, няма как да споменем всички артисти, които ще излязат на сцената. Но е важно да кажем, че организаторите канят всички от 5 до 105-годишна възраст, а една от целите им е да привлекат в залата младите хора. Фестивалът продължава не на шега до 1 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Може ли Швеция да е посредник между Северна Корея и САЩ?
Може ли Швеция да е посредник между Северна Корея и САЩ?
Разследването по случая „Скрипал“ продължава
Разследването по случая „Скрипал“ продължава