НОВИНИ

Започна асфалтирането на улиците в Мизия

За една седмица ситуацията в Мизия е преодоляна, почистени са улиците и започна тяхното асфалтиране. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след като се запозна на място с възстановителните работи след наводнението в Мизия.

започна асфалтирането улиците мизия
bnt avatar logo
от БНТ
18:06, 18.07.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Кметът на града Виолин Крушовенски и хората лично му благодариха за навременната помощ за преодоляване на щетите от поройните дъждове. Жителка на Мизия благодари на премиера Бойко Борисов, на министър Нанков и на кмета за това, че улицата, на която живее, ще бъде асфалтирана. Така детето й, което е инвалид, ще може да излиза от дома им.

Още в деня на бедствието на 10 юли, по разпореждане на Николай Нанков АПИ и пътноподдържащи фирми изпратиха 24 тежки машини за разчистване на калта. А на 11 юли министърът отиде до Мизия, за да подпомогне организацията по овладяване на кризисната ситуация.

Дъждовният канал вече е закрит и предстои рехабилитация на канализацията за дъждовна вода със средства от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, стана ясно при посещението на министъра.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие: Вършим си работата в максимално бързи срокове и с необходимото качество, за да осигурим нормалния живот на хората тук и резултатът се вижда - Мизия вече се връща към нормалния житейски ритъм.
;

Николай Нанков обясни, че от другата седмица Министерството на икономиката започва работа по решаване на проблема с язовирите в община Борован. Предстои тяхното ремонтиране с държавния финансов ресурс, който получи икономическото ведомство. Целта е да се реши дългосрочно проблемът с язовирите по цялото поречие на р. Скът, по протежение на общините Борован, Хайредин, Мизия и Оряхово.

На язовир Рогозен продължават аварийно-възстановителните дейности. По уверение на кмета на Хайредин, вече са започнали дейности по възлагане ремонта и на яз. Бързия.

Около 2,4 млн.лв. са щетите по публичната инфраструктура в община Мизия. Другата седмица ще бъде свикано извънредно заседание на Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът: ​Мерките за борба със заразата по животните са единствените възможни
Премиерът: ​Мерките за борба със заразата по животните са единствените възможни
След протеста пред МС: Уволнение на зам.-министър и разделение при животновъдите
След протеста пред МС: Уволнение на зам.-министър и разделение при животновъдите