Българската парламентарна делегация, начело с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, беше приета на аудиенция при папа Франциск във Ватикана.

Вижте подробности от нашите специални пратеници Надежда Василева и Любен Бързаков.

Днешната аудиенцията при папа Франциск се случва по-малко от три седмици след като той посети България и отправи послание за мир към света.

Именно посещението му ще бъде една от темите на разговор с правителствената делегация. Нейните представители носят дарове за Светия отец - копие на парламентарния звънец от Учредителното събрание и копие на Конституцията.

Председателят на НС Цвета Караянчева е разговаряла на четири очи с папата, в програмата е предвидена и среща с държавния секретар на Ватикана.

След аудиенцията при папата, българската делегация ще посети базиликата Сан Клементе, мястото, където е погребан Свети Кирил. Там ще бъде отслужен молебен.

След това делегацията ще посети базиликата Санта Мария Маджоре - мястото, където папа Адриан Втори освещава славянските книги.

Българска парламентарна делегация на аудиенция при папата за 24 май

Българска парламентарна делегация на аудиенция при папата за 24 май

Българска парламентарна делегация, начело с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, днес е в Рим и ще бъде приета на традиционната аудиен...