НОВИНИ

Съдът отложи делото на Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов

Започна делото на депутата от БСП Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов и партия ГЕРБ. Жалбата е за 20 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди, които според нея са настъпили вследствие на твърдения на Борисов, че е получила милиони от държавата за филмите си, докато е била журналист.

bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 12.10.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Нито Йончева, нито министър-председателят се явиха лично. Адвокатът на депутатката поиска да бъдат изслушани като свидетели Иван Гарелов, Къдринка Къдринова, Виза Недялкова и Емил Райнов. Защитата на Борисов представи 73 документа, от които според тях става ясно, че в периода 2004-2009 на Йончева са платени 690 хил. лева от БНТ. Беше представен и договор, според който сумите, изплащани чрез БНТ, са от приходи, постъпили от няколко търговски дружества с държавно участие, които плащали за реклама, а парите били изплащани на Йончева. """""""

Адвокатът на бившата журналистка оспори тяхното авторство и законност. Съдът отложи делото за 5 декември, за да се запознае с представените документи от страните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложбата Спомени разказва историята на Русенския драматичен театър
Изложбата "Спомени" разказва историята на Русенския драматичен театър
И моделът Кара Делевин обвини продуцента Харви Уайнстийн в сексуален тормоз
И моделът Кара Делевин обвини продуцента Харви Уайнстийн в сексуален тормоз