НОВИНИ

Започна делото срещу Светла Бъчварова

Съдът даде ход на делото срещу Светла Бъчварова, депутат от БСП. Тя ще бъде съдена за неизгодна сделка от 2009 г. в качеството ѝ на шеф на Селскостопанската академия.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
19:21, 26.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
започна делото светла бъчварова

Делото ще се гледа по съкратената процедура и ще бъдат разпитани само 6-ма от общо 25 свидетели. Бъчварова е подсъдима за договор за ползване на 10 хиляди декара селскостопански земи между Академията и фирма "Литекс комерс" на Гриша Ганчев. Според прокуратурата, държавата е ощетена с над 1 милион и 300 хиляди лева. Бъчварова твърди, че договорът е от полза за академията, защото земите така или иначе пустеели дълги години.

Светла Бъчварова- Пиралкова - депутат от БСП
Тук говорим за съвместна дейност. Тоест ние искаме да извършваме научна дейност на съответните полета и има разлика между рентни плащания и съвместна дейност при при оценката. Този договор и сега продължава, два пъти е анексиран със знанието на министерството. Наистина трябва да свърши това и наистина смятам, че съдът е нужно да установи, защото за мен това е някакъв вече тормоз от 2009-та година, 2011-та проверки, 2013-та година отново тотални проверки на всичко.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подготвя се мащабен проект за 120 години българско цирково изкуство
Подготвя се мащабен проект за 120 години българско цирково изкуство
10-годишна мечта за нов храм в село Долно Българчево
10-годишна мечта за нов храм в село Долно Българчево