Започна делото срещу 27-годишния Викторио Александров, обвинен за убийството на жената, с която живеел на семейни начала и дъщеря им. Близки и роднини на убити жени и деца се събраха в Съдебната палата в София, за да подкрепят семейството на застреляните през 2018 г. Дарина и дъщеря ѝ Никол.

Обвиненият за жестокото убийство на майка и дъщеря запази мълчание на влизане в съдебната зала. Родителите му също отказаха коментар.

На днешното заседание при закрити врата Викторио Александров е разказал своята версия за фаталния 29 октомври 2018 г. Според обвинението тогава мъжът прострелял и убил 23-годишната Дарина Министерска, а по-късно и едногодишната им дъщеря Никол.

Близки, роднини и приятели на убити жени и деца се събраха пред съдебната зала, за да покажат съпричастност към семейството на Дарина и Никол. Сред тях беше бащата на убитата през 2015 г. във Велико Търново Вероника Здравкова и бабата на 7-годишната Кристин от Сотиря.

Трайчо Трайков, баща на Вероника Здравкова: Реално погледнато, с тях станахме едно семейство. Не се ли подкрепяме ние, няма кой друг да ни подкрепи.
Милка Георгиева, баба на Кристин от Сотиря: Наистина сме се борили с подписки, зъби и нокти такива изверги, които ни отнеха рожбите да бъдат с доживотна присъда.

През октомври миналата година, след протести, парламентът реши да отпадне съкратеното съдебно следствие за умишлените убийства.


Близките на жертви поставят и други искания - осъдените за убийства, които работят в затвора, да бъдат задължени дори с минималните си заплати да изплащат кръвнината, на която са осъдени.

Трайчо Трайков, баща на Вероника Здравкова: С една дума както работи и му се намалява присъдата, така да си изплаща и обезщетението. Това е следващото искане, за което натискаме и искаме да се случи в тая държава.

Опечалени роднини и близки заявиха, че са готови и на протести, за да бъдат изпълнени исканията им.

Снимки: Десислава Кулелиева