С повторно преброяване на бюлетините в Административния съд в Русе започна делото за касиране на изборите за кмет в русенското село Кацелово.

Русе

Загубилият с 8 гласа кандидат на ГЕРБ оспорва резултата от балотажа, като твърди, че вотът е манипулиран. В Кацелово един срещу друг се изправиха Гина Стефанова от ГЕРБ и Владимир Витанов от СДС.

В хода на заседанието внимателно бяха огледани и отчетените като недействителни 12 гласа. Оказва се, че именно те може да наклонят везните в полза на единия или другия кандидат.

Николай Братованов - адвокат на загубилия кандидат: Малката разлика от 8 гласа фактически дава това основание, на база на тези основателни съмнения, да поискаме едно ново преброяване, което да разсее всички съмнения по отношение на окончателния избор.

Междувременно, при повторното преброяване не беше открито разминаване между отчетените гласове и вписанoто в протоколите на Общинската избирателна комисия в Две Могили. По тази причина адвокатът на Стефанова оттегли жалбата си като неоснователна. За избран кмет на русенското село Кацелово се смята Владимир Витанов от СДС.

Загубил кандидат за кмет в русенско село оспорва изборния резултат

Загубил кандидат за кмет в русенско село оспорва изборния резултат

Загубил кандидат за кмет на русенското село Кацелово оспорва изборните резултати и иска касиране на вота. Гина Стефанова от ГЕРБ е подала жалба в Адми...