НОВИНИ

Започна дългоочакван пътен ремонт във Врачанско

След години отлагане държавата отпусна 6 милиона лева за цялостната рехабилитация на отсечка от международното шосе Е-79, която минава през областния град.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
07:56, 16.06.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

8-километровият участък от входа на Враца до изхода към Монтана беше една от причините за шофьорските протести. Макар че е част от международен път, отсечката е и градски булевард и през последните години се беше превърнала в „ябълката на раздора” между община и държава. Докато централна и местна власт си прехвърляха отговорността за поддръжката му, шосето се превърна в непроходима офроуд писта.

"Толкова години всеки обещава, сменят се кметове, всеки обещава, но се правеха само кърпежи, къде повече, къде по-малко. Навсякъде из България съм ходил, но като пътищата във Враца няма никъде".
"Това е много важен път за живота на града, защото тук се намират малкото все още работещи предприятия".
;

Сега стотиците хиляди автомобилисти, които пътуват от и за Дунав мост 2 са приятно изненадани от мащабната акция за цялостно подновяване на пътното платно. На много места се наложи да се заздрави основата, защото има активни свлачищни процеси. Засега обаче има пари само за половината от трасето, а по-разбитата му част остава да тормози шофьорите.

"Остава да си пожелаем този път да бъде ремонтиран напълно, а не само частично. Това ще бъде само поредната уродливост".
"Положението е все още трагично и ако не се направи пътят под жп прелеза, това ще се окаже напълно безсмислено упражнение".

При последното си посещение във Враца министър Лиляна Павлова обеща ремонтът да се извърши докрай, след което държавата ще предостави пътната отсечка за ползване и поддръжка от общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки арестувани фенове в Лил след сблъсъци с полицията
Десетки арестувани фенове в Лил след сблъсъци с полицията
Шофьори се обявиха против събирането на такса „изход“ в Митница Пловдив
Шофьори се обявиха против събирането на такса „изход“ в Митница Пловдив