НОВИНИ

Започна "Дунав ултра": 700 км за 48 часа само с бягане и колоездене

Четирима атлети-аматьори се впуснаха в предизвикателството да преминат разстояние от близо 700 километра по поречието на река Дунав само за 48 часа с бягане и колоездене. Кампанията е наречена "Дунав Ултра" на едноименния маршрут по брега на реката. Целта е да се популяризира велотуризма и има подкрепата на Министерството на туризма.

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 20.08.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Кампанията "Дунав Ултра" е трета по ред и започва като лично предизвикателство, но се превръща в кауза. Борис вече е преодолял разстоянието от 682 километра с велосипед. Сега заедно с Илиян, Станислав и Филип иска да докаже, че това може да стане и като съчетаят бягане и колоездене.

Борис Бегъмов, идеолог на концепцията: Аз и колегите, с които ще направим самото преминаване, сме вдъхновени именно от това, от красотата на този регион.

Казват, че в държавите на запад възможностите за велотуризъм по брега на Дунав отдавна са оценени. В България потенциала за това също е голям.

Филип Лхамсурен: По този начин предизвикваме любопитство, за да се наблегне, да се освети този район, защото той има много плюсове.

Четиримата потеглиха от видинското село Куделин на запад по поречието на Дунав в шест сутринта, а крайната точка ще е Дуранкулак на изток.

Борис Бегъмов: Целта ни е поне един от нас да успее да финишира в рамките на 48 часа.

Още с първите километри по избрания маршрут бяха запленени.

Илиян Лазаров: Имаше едно изкачване след един участък, като качиш хребета и вече виждаш цялото, цялото протежение на река Дунав и просто е уникално.

По време на целия маршрут ентусиастите ще бъдат следвани от снимачен екип.

Радост Пенева от екипа на кампанията: Има за цел да заснеме цялото предизвикателство, региона, природата с идеята да се направи филм.

В сайта на кампанията може да проследим на живо предизвикателството на Борис, Илиян, Станислав и Филип.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италианският тенор Джулиачи зарадва публиката на Моцартовите празници в Правец
Италианският тенор Джулиачи зарадва публиката на Моцартовите празници в Правец
Златен и сребърен медал в Русия за Олимпийския ни отбор по информатика
Златен и сребърен медал в Русия за Олимпийския ни отбор по информатика