НОВИНИ

Започна евакуация на бунтовници от общини, разположени североизточно от Дамаск

Бунтовници започнаха днес да се евакуират от общини, разположени североизточно от Дамаск, по силата на споразумение между режима и въстаниците от региона, съобщиха сирийските държавни медии, цитирани от Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
14:24, 21.04.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
започна евакуация бунтовници общини разположени североизточно дамаск

"Автобусите, превозващи терористи и семействата им, започнаха да заминават от Рухайба, Насирия и Джайруд в района Източен Каламун, насочвайки се към Северна Сирия", съобщи днес официалната агенция САНА.

Държавната телевизия показа как автобуси напускат селище, представено с името Рухайба. Според нея споразумението засяга съдбата на 3200 "терористи" и семействата им.

Рухайба е разположена на 6 километра североизточно от Дамаск, а двете други селища - на няколко километра от нея в северна посока.

Споразумението предвижда местните бойци да предадат на властите своите тежки и средни оръжия, също и складовете за боеприпаси, преди да бъдат прехвърлени с автобуси към бунтовническите зони на север - в град Джараблус, край границата с Турция, и в провинция Идлиб.

Споразумения за евакуация под егидата на Русия се сключват все по-често в региона на Дамаск, докато сили на режима отблъскват бунтовниците, разположени близо до столицата, отбелязва АФП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС приветства обявеното от Ким Чен-ун спиране на ядрените опити
ЕС приветства обявеното от Ким Чен-ун спиране на ядрените опити
Николина Ангелкова: Растеж от 25% отчита туризмът в България
Николина Ангелкова: Растеж от 25% отчита туризмът в България